På lørdag 17. oktober protesterte arbeidere ved AvtoVAZ-konsernet i den russiske byen Togliatti. Grunnen til protesten er at 30.000 arbeidere er trua av oppsigelse i bilkonsernet.

Protesten ble organisert av den uavhengige fagbevegelsen “Jedinstvo” (Enhet), og faglige aktivister og folk fra venstresida arrangerte solidaritetsdemonstrasjoner både i Moskva og St.Petersburg. Vi har fått denne oppsummeringa fra Togliatti:

“Rundt 3.000 mennesker deltok i protesten. Appellantene i forbindelse med demonstrasjonen var både den nåværende og den tidligere lederen i Jedinstvo. Mange av deltakerne kom også fra andre organisasjoner, og særlig er det gledelig at så mange unge deltok. Andre fagforeninger fra andre arbeidsplasser i Togliatti stilte også mannsterke opp.

Kvelden før vår protestaksjon ble to kjente ansikter fra arbeiderbevegelsen i provinshovedstaden Samara (begge byene ligger ved elven Volga, vår anmerkning), Grigorij Isajev og Viktor Kotelnikov, anholdt av politiet. De hadde begge planlagt å reise til Togliatti, rundt femti kilometer unna, for å delta under protestmarkeringa. Avtovaz’ vanskelige situasjon truer hele byen og særlig arbeiderne der. Det ble gjort klar en resolusjon fra arbeiderne til den russiske regjeringa.

Protestaksjonen vekte også interesse i utenlandske medier. Representanter for tyske, amerikasnke, japanske og østerrikske medier var til stede. Samtidig var også representanter for lokale myndigheter og for lokaladministrasjonen til stede".

Tjen folket Media

Arkiv

Nye nettsider kom på plass tidlig i 2019, dette er arkivsiden til Tjen Folket Media.
Merk, det kan forekomme noe utdatert informasjon og feil.