Rød Ungdom, AUF og Sosialistisk Ungdom vil ha Rødt med i byråd i Oslo.

De tre sosialdemokratiske ungdomsorganisasjonene ønsker Rødt inn i det gode selskap. Leder for bystyregruppa til Rødt i Oslo, Bjørnar Moxnes, er positiv til dette og vil uttale dette offentlig.

Henrik Ormåsen, talsperson for Tjen folket – kommunistisk forbund, ble ekskludert fra Rødt i 2008 og er ikke overrasket over Moxnes’ omfavnelse av de såkalt rødgrønne partiene.

- Moxnes ser på seg selv og Rødt som en del av de rødgrønne. Han tilhører i praksis ikke et selvstendig parti, men den kritiske venstresiden av sosialdemokratiet, sier Ormåsen.

Talspersonen for Tjen folket mener Rødt er i ferd med gå fra å være en støttespiller for Arbeiderpartiet og SV, til å bli en aktiv samarbeidspartner.

- Dette er den logiske konsekvensen av Rødt sin støtte til regjeringen i stortingsvalget, slår Ormåsen fast.

- Rødt-lederne av i dag har en våt drøm om å overta Kristin Halvorsens posisjon som Arbeiderpartiets dørmatte i Stortinget, sier talspersonen for de norske kommunistene.

Saken har ikke blitt diskutert innad i Rødt, men Moxnes foreslår at Rødt i Oslo skal få anledning til å drøfte saken på sitt kommende årsmøte.

- Med andre ord åpner Moxnes for diskusjon først etter at Rødt er bundet opp til de såkalt rødgrønne. Moxnes vil gjøre Ap og SV “mer røde og grønne” sier han, som om det fantes et fnugg av sosialisme og miljøvern hos krigspartiene i den norske regjeringen. Kommunister som fortsatt står i partiet Rødt må åpne øynene for at ledelsen av partiet er tvers gjennom sosialdemokratisk, mener Ormåsen.

Rød Ungdoms allianse med SU og AUF har heller ikke vært drøfta på forhånd med Rødt. De vektlegger med andre ord ungdomsalliansen før forholdet til eget parti.

Tjen folket og ungdomsorganisasjonen Revolusjonær Kommunistisk Ungdom (RKU) arbeider for å skape et ekte kommunistparti i Norge.

- Vi oppfordrer alle ærlige revolusjonære om å kontakte oss, avslutter talspersonen.

Tjen folket Media

Arkiv

Nye nettsider kom på plass tidlig i 2019, dette er arkivsiden til Tjen Folket Media.
Merk, det kan forekomme noe utdatert informasjon og feil.