Søndag 9. januar ble en gruppe tyske kommunister angrepet av nazister før de skulle til Berlin for å demonstrere.

Delegasjonen fra REBELL i Magdeburg hadde samla seg på byens jernbanestasjon for å delta i LLL-marsjen, som er en årlig demonstrasjon for sosialisme og kommunisme som finner sted i Berlin hvert år den andre helga i januar.

Ved 0630-tida om morgenen ble gruppa overfalt av nazister, som ropte antikommunistiske slagord og trua med vold samtidig som de rev et flagg ut av hendene på den ene og trampa på det. Politiet, som var til stede på stasjonen, brukte lang tid på å gripe inn – faktisk så lang tid at nazistene fikk tilkalt ”forsterkninger”. En person i delegasjonen fikk et slag i hodet og skadd som følge av det. Nazistene forsøkte deretter å komme seg på samme tog til Berlin som aktivistene, men ble stoppa av politiet.

Magdeburg er en av byene i Berlin med det største naziproblemet. De siste tjue årene har fem mennesker blitt drept av nazistene bare i Magdeburg – til sammen har nazistene tatt livet av 150 mennesker i Tyskland denne perioden. REBELL i Magdeburg sier at kampen mot nazistene er viktig – det er ingen plass til nazister i gatene.

I 2011 vil de også kjempe mot nazipartiet NPD, som stiller til valg i forbundsstaten Sachsen-Anhalt. Partiet er kjent for å ha et voldelig omland. Førstkommende lørdag 15. januar blir det en stor blokade mot nazistene i byen. Demonstrasjonen er før årsdagen før den allierte bombinga av byen under slutten av 2. verdenskrig – en dag nazistene har som tradisjon å misbruke for sitt hatbudskap.

Tjen folket Media

Arkiv

Nye nettsider kom på plass tidlig i 2019, dette er arkivsiden til Tjen Folket Media.
Merk, det kan forekomme noe utdatert informasjon og feil.