Tjen folket har fått et spørsmål fra en som er svært kritisk til Stalin og Mao.

Den anonyme spørsmålsstilleren sender oss følgende:


kjære tjen folket, rku og alle dere som identifiserer dere som kommunister:

Hvis man tenker etter, hvor mange av de “store kommunistiske lederene” (banden er dere velkjent) har da, sånn EGENTLIG, gjort seg fortjent til å kalles “kommunist”?

For min del vil jeg nemlig påstå at det å “tjene folket” slett ikke var en tanke som romsterte noe særlig i noen av disse store hodene i det hele tatt! Lenin hadde riktignok syfilis og da vet man jo aldri helt sikkert. Men Stalin og (ja særlig den forgudede, store formann) Mao bedrev fint lite annet enn å tjene sine egne interesser og mentalforskrudde forestillinger. De tyraniserte og hjernevasket nasjoner og generasjoner og det er dette jeg vil påpeke: At en kommunismens forkjemper ikke også kan være en egosentrisk diktator. Det er selvmotsigende.

Og nå; ta det med ro, jeg har nesten ikke lest en eneste skolebok (noe av det eneste leste, relaterte til dette tror jeg må være “ville svaner” av jung chang. anbefales foresten på det sterkeste), jeg er ikke blitt anti-kommunistisert av onde makter. Jeg sier bare at kommunismen hadde hatt en langt lysere fortid om det ikke hadde vert for det verste i visse folk (eller i folket da, for den saks skyld. Det er nemlig DER ideologien sliter)

Takk for meg


Vi svarer etter beste evne:

Kjære anonym

Vi har lest Ville svaner, og også The untold story. Jung Chang hater Mao fordi hennes far ble avsatt under kulturrevolusjonen. Hun kom fra en priviligert familie – som mistet sin posisjon. Grunnen til dette kommer hun ikke inn på, men hennes far var ansvarlig for store feil i sitt distrikt. Flere lokale ledere hadde ansvar for at folk fikk for lite mat, fordi de rapporterte for høye tall til sentralen. Mange av disse fikk svi for dette i kulturrevolusjonen. Jung har helt klart personlige grunner til å sverte kommunismen og Mao. Det bærer bøkene hennes helt klart preg av. Det er et sterkt preg av personlig agg i dem.

At folk fra elitene har flyttet til vesten og skrevet nidskrifter mot Stalin og Mao beviser null og niks om deres person og deres oppofrelser som folkets tjenere.

Du hevder at kommunismen ikke har en lys fortid. Men det er ikke riktig. Kommunismen har en svært lys fortid. Under Stalins ledelse ble Russland revet ut av middelalderen og ført inn i atomalderen. I Kina ble levealderen doblet under Maos ledelse.

I dag er Stalin en av de aller mest populære historiske personene i Russland, på tross av femti år med massiv hatpropaganda fra lederne av landet. Mao er på sin side ekstremt populær i Kina. I eliten er han det ikke, en elite som beriker seg selv under dekke av falsk sosialisme, men blant folket er han høyt respektert og avholdt fortsatt. Hvordan rimer dette med teorien om at han var en gal massemorder som terroriserte folket?

Mvh Tjen folket

Tjen folket Media

Arkiv

Nye nettsider kom på plass tidlig i 2019, dette er arkivsiden til Tjen Folket Media.
Merk, det kan forekomme noe utdatert informasjon og feil.