Første mai ble Roger Solsvik, dratt over hele Torvallmenningen av to politimenn fordi han nekta å etterkomme deres pålegg om å forlate Bergen i 24 timer.

Politiet har fortsatt ikke oppgitt noen grunn for dette overgrepet mot Solsvik, og de har også nekta å ta imot en anmeldelse av forholdet. Søndag 20. mai klokka 1500 samles vi ved politikammeret i Bergen for å protestere. Vi mener det ikke er greit at politiet tar mennesker i forvaring på grunn av deres politiske meninger – vi mener at politiet skal konsentrere seg om å fakke forbrytere.

- Det er ikke greit å stå passiv på sidelinja når politiet behandler systemkritikere slik. Det sier Tjen Folkets talsperson på landsbasis, Henrik Ormåsen. Han skal selv til Bergen for å protestere denne dagen. Han mener det er åpenbart at det er Solsviks politiske overbevisning som gjør at politiet valgte denne opptredenen på arbeidernes internasjonale kampdag i Bergen.

- I anledning 1. mai skulle statsminister Jens Stoltenberg komme til byen. På grunn av dette valgte politiet å fjerne Solsvik med makt. Arbeiderpartiet våger ikke å slippe til noen kritikk av de rødgrønne denne dagen. Det er veldig viktig å vise at vi ikke aksepterer dette, sier Ormåsen videre.

Han mener den norske staten er mulig å sammenlikne med regimer hvor de selv er ute med pekefingeren.

- Vi ønsker ikke en stat hvor opposisjonelle og kritiske røster kan kriminaliseres, knebles og fengsles. Det er de aller fleste enig med oss i. Derfor er det viktig at flest mulig stiller opp på markeringa i Bergen 20. mai, avslutter Ormåsen.

Se video av arrestasjonen her:

Tjen folket Media

Arkiv

Nye nettsider kom på plass tidlig i 2019, dette er arkivsiden til Tjen Folket Media.
Merk, det kan forekomme noe utdatert informasjon og feil.