Peter Tobin, en nær venn av Tjen Folket ble i går arrestert for å ha tatt del i et politisk arrangement i Nepal.

Peter Tobin, opprinnelig irsk, har levd i England i mange år, men de siste årene i Nepal.

Vi har saksa dette fra Democracy and Class Struggle

Democracy and Class Struggle har fått denne urovekkende rapporten fra Kathmandu Post om politiet søker å arrestere vår kamerat Peter Tobin for å lage en tale mot det uredelig valget som er under planlegging i Nepal.

Det er opprørende at en journalist som har en tale om valget i Nepal kan lede til en arrestasjon – den herskende eliten i Kathmandu er livredd for at deres narrespill av et valg kan bli utsatt før det er blitt lansert, derfor deres paranoiai forhold til en tale.

Vi ber om bred publisitet for denne trusselen mot Peter Tobin å vise hva de de reaksjonære holder på med og for å forsvare retten til ytringsfrihet i Nepal.

Peter Tobin, som er senior redaktør av Red Front, en kvartalstidsskrift utgitt av Secondwave Publications i London , er ettersøkt for å ha drevet med antivalg aktiviteter. Den irske aktivisten hadde angivelig kalt de kommende valget til konstituerende forsamling et “svik” mot det nepalske folket.Funksjonen var å hente støtte fra India og Europa, som er Nepal fremste fiender.

“Landet er fast bestemt på å holde valg og ingen utlending har rett til å snakke stygt om det,” sa Dolakha Chief District Officer Prahlad Pokharel. Peter Tobinreiste til Katmandu etter å hisse opp en kontrovers etter sin tale der han hadde på seg en rød skjorte prydet med en Nepali tekst i hvitt som sier: “boikott det såkalte valget”.

Deputy Superintenent av politiet Suresh Prasad Kafle sier de har allerede informert senteret om at Peter har forlatt Dolakha og at han kan være i Kathmandu. «Vi tok ham for en utenlandsk journalist" .

Det var etter at han hadde talt mot valget at vi fant ut hvorfor han var her," sier Kafle.

Tjen folket Media

Arkiv

Nye nettsider kom på plass tidlig i 2019, dette er arkivsiden til Tjen Folket Media.
Merk, det kan forekomme noe utdatert informasjon og feil.