2. mai i fjor (2014) ble over femti folk drept av ukrainske fascister i byen Odessa, men vestlige ledere og medier tier fortsatt om massakren.

Offisielle tall sier at 48 ble drept, men mange tror tallet er høyere. De drepte var folk som forsvarte Fagforeningenes Hus i denne byen. De var fagforeningsfolk og andre som var mot det nye kuppregimet i Ukraina. De protesterte mot kuppet og ble dermed fiender av fascistene, som opptrådte som stormtropper for den nye anti-russiske Kiev-juntaen.

Ingen av de ansvarlige er stilt for retten. Hvordan er det mulig? Det er mulig fordi fascistene er en del av regimet i Ukraina. Et regime som den norske regjeringa har støttet med millioner, og som også har politisk støtte fra EU og USA.

9. april ble kommunistiske symboler og kommunistisk organisering forbudt av dette regimet i en omfattende lov som vil radere alt som likner på kommunisme vekk fra Ukrainas historie og nåtid.

Parlamentsmedlemmet Ihor Mosiychuk, fra et av regjeringspartiene i landet, skrev på Facebook: “Uten frykt for sine egne liv, rensket patrioter Odessa for djevler og gjorde byen til Ukrainas sørlige forpost mot Svartehavet. … Dette var Ukrainas første seier over vår langvarige fiende.”

Uttalelsen er flankert av et bilde som erklærer at han husker og er stolt av Odessa 2. mai 2014 – med molotovcoctails og dødningehoder.

Lederne for angrepet var fra de fascistiske organisasjonene Høyre Sektor og Svoboda.

Måten disse handlingene forties på står i grell kontrast til reaksjonene etter for eksempel angrepet på Charlie Hebdo. Da gikk europeiske statsledere mann av huse for å mobilisere mot terror. Men når fascistene dreper titalls folk, og hylles av parlamentarikere, så overses dette totalt.

Og hvor er forsvarerne av “ytringsfriheten” når kommunistiske symboler og ytringer forbys?

Svaret er åpenbart – disse fascistene er maktas venner. De er allierte med NATO, EU og USA. De sees på som en venn i konkurransen med Russland. Og som vanlig har borgerskapet null problemer med å akseptere eller bruke vold og terror.

Dette er ingen overdrivelse på noe vis. De norske makthaverne har bidratt til å bombe i stykker Libya og de har hele veien støtta kuppmakerne i Ukraina. De har applaudert og støtta med penger en regjering som inkluderer fascister, og utnevner en hakekorstatovert skinhead til politisjef.

Dette er ekstremt avslørende for liberalismens vesen, for det kapitalistiske skinndemokratiet. Det burde rive vekk alle slør som dekker over at herskerklassen holder på makta si med brutale midler.

Det ligger videoer og bilder fra massakren på nett:

The Odessa Massacre in Detail- An Investigation

Video of Ukrainian fascists killing people in Odessa massacre

Folk i Odessa fortsetter kampen mot regimet og det holdes månedlige minnesmarkeringer over ofrene fra 2. mai 2014. Unge ofre fra massakren, som Andrei Brazhevsky fra organisasjonen Borotba (Kamp) and Vadim Papura fra Komsomol (Ungkommunistene), har blitt symboler på motstand og maner fortsatt til kamp.

Våre kamerater på de britiske øyene har skrevet om saken her:

Ukraine: Remember Odessa – Never Forget the Atrocities of the Banderite Fascists of May 2nd 2014

Tjen folket Media

Arkiv

Nye nettsider kom på plass tidlig i 2019, dette er arkivsiden til Tjen Folket Media.
Merk, det kan forekomme noe utdatert informasjon og feil.