Den iranske maoistgruppen Shouresh har skrevet et minneord om den avdøde aktivisten Behrooz Navaii.

Bildet er fra et solidaritetsmøte i Los Angeles. Kamerat Behrooz er nummer 2 fra venstre.

English version

Til minne om kamerat Behrooz Navaii

Den iranske maoistgruppen Shouresh har skrevet et minneord om den avdøde aktivisten Behrooz Navaii.

Dessverre fikk vi høre den 21. juli, etter noen dager i uvisshet om situasjonen til kamerat Behrooz Navaii(Kamran Mahjoob), at han har forlatt den virkelige verden. Men Behrooz ga oss en enorm arv av kommunistisk kunnskap og revolusjonær praksis.

Kamerat Behrooz var en av kommunistisk bevegelsens aktivister som bodde i cirka 30 år i Los Angeles og kjempet for å bringe seier for den internasjonale proletariatets revolusjon til siste sekund av livet sitt.

Han var medlem i Fadaei Geriljaens Ungdom etter Irans 1979-revolusjon. Han var aktiv i den væpnede kommunistiske bevegelsen mot Irans islamistiske regime som i denne perioden drepte tusenvis av kommunister og revolusjonære.

Etter noen år i væpna kamp mot reaksjonære soldater som beskyttet klassesamfunnet og privateiendom, ble vår kamerat skutt i hodet, derfor hadde han store hodesmerter i 30 år og brukte sterke medisiner for å redusere disse. Legene hadde ingen mulighet for å operere ut kula og han hadde i hodet i hele resten av sitt liv.

Den 21. juli døde altså kamerat Behrooz som en martyr. Etter den væpna kampen, dro han fra Iran til USA og ble aktiv der på politiske områder, som hadde med i Iran og USA å gjøre.

Behrooz hjalp oss til å skille vår politiske linje fra den postmoderne revisjonismen og det var han som oversatte flere artikler om folkekrigen i India som blir ledet av maoister der. I tillegg aktiviserte han folk, spesielt ungdommer til å stå mot imperialismen i USA.

Behrooz var en kjent støttespiller for folkekrigen i India og han organisert appeller, skrev for nettsider og magasiner for å opplyse folk om krigen mot undertrykking av folk i India, og han oversette flere tekster og artikler til farsi om Indias MLM-bevegelse.

Du kamerat Behrooz drømte folkekrigen i Iran, og derfor sverger vi at når vi avfyrer de første skuddene i den iranske folkekrigen, gjør vi det i ditt navn.

Lal salam kamerat Behrooz

Shouresh Maoist Gruppen

Shouresh online

Tjen folket Media

Arkiv

Nye nettsider kom på plass tidlig i 2019, dette er arkivsiden til Tjen Folket Media.
Merk, det kan forekomme noe utdatert informasjon og feil.