Nå ved slutten av året kan vi oppsummere at også i 2015 er behovet for revolusjon enormt.

Enda et år har vist at kapitalismen ikke kan gi massene fred, frihet eller trygghet.

Saken er skrevet jula 2015.

Syria er i sitt fjerde år med opprivende krig. En krig som i dag virker kaotisk for de fleste, siden den innvolverer så mange grupper og stater med forskjellige motiver og mål. NATO med USA i spissen er en av kreftene som er dypt innvolvert, med bombefly, militære rådgivere, etterretningstjenester og våpenleveranser til sine allierte. Norge og generalsekretær Stoltenberg er blant de ansvarlige for den tragiske situasjonen som har jagd millioner på flukt og tatt over hundre tusen liv. Den norske statens krigsforbrytelser fortsetter med andre ord inn i 2016.

Hele stater og land kan rives i filler av de kapitalistiske maktene og deres mål om mer makt og mer profitt. NATO ødela Libya i 2011, og i dag regjeres landet av to regjeringer i kamp mot hverandre, og et tosifret antall militsgrupper. Det er ingen lovmessighet i at orden skal bli oppretta. USA rev Irak i stykker med invasjonen i 2003, og per i dag er denne staten delt opp og deler av landet er så kaotisk at en del folk ønsker ISIS velkommen for å opprette en form for forutsigbarhet i hverdagen.

Land som Somalia og Afghanistan viser at det er fullt mulig at slike kaotiske krigssituasjoner kan vare i flere tiår – ja hundre år også. Folket betaler for ambisjonene til de kapitalistiske lederne. Vi får se kapitalismens rovdrift i sin reneste form.

Likvel er det heller ikke noe ønskelig med varig kapitalistisk ”normalitet”. For denne normaliteten innebærer at havområder like fordømt støvsuges for liv – av svære fabrikktrålere. Den innebærer arbeidsløshet, kriser, ensomhet, fattigdom, angst og fortsatte klimaødeleggelser. Det har ingen hensikt å vente på at ”folk får nok” eller å tro at ”om bare folk får det ille nok, så…” – i store deler av verden så har folk fått nok. Hundrevis av millioner lider daglig. Behovet for revolusjon er enormt – i dag!

Det er en hån når maktas folk forsøker å innbille oss at Regnskogsfondet eller klimaavtalen i Paris kan løse noe. I flere tiår har alle visst at miljøet ødelegges av kapitalistene. Men ødeleggelsene har fortsatt og de har økt i omfang. Disse miljøødeleggelsene er ikke bare en krise for kloden, det er en dødelig daglig trussel for svært mange mennesker. Hver dag dør folk på grunn av forurensing og rovdrift på naturen.

Det er regelrett å spytte disse menneskene i fjeset, når privilegierte folk sier at hjelpeorganisasjoner eller noen kroner til Regnskogsfondet skal ”redde verden”. Det er for sent for svært mange mennesker. Og kronene til Regnskogsfondet er like lite effektive som kronene til Frelsesarmeen. De kan hjelpe noen enkeltskjebner, men de løser ikke et eneste problem. Og i verste fall gir de folk håp om løsninger uten å endre systemet som er rota til problemene.

Bare revolusjon og kommunisme løser de grunnleggende problemene som rir verden i dag. Bare sosialistiske revolusjoner kan stoppe krigene. Bare planøkonomi kan stoppe miljøødeleggelsene. Bare kommunistisk fellesskap kan gi massene full råderett over sine egne liv.

Det er en myte at folk gjør revolusjon når de har det jævlig nok. Da hadde verden vært kommunistisk for lenge siden. Nøklene er motivasjon og organisasjon. Bare folk som er dypt motivert vil ofre tid, krefter og potensielt hele livet på å bekjempe kapitalismen. Bare sterk organisering som kan utfordre kapitalismen politisk, kulturelt og militært, kan bekjempe kapitalistenes stater og hærer. Dette er kommunistenes oppgave og behovet brenner under føttene på oss – i år, og neste år, og året etter.

Tjen folket Media

Arkiv

Nye nettsider kom på plass tidlig i 2019, dette er arkivsiden til Tjen Folket Media.
Merk, det kan forekomme noe utdatert informasjon og feil.