I anledning kvinnedagen 8. mars arrangerte Tjen folket Rød blokk i fem norske byer.

Denne saken er tidligere publisert på våre midlertidige nettsider

I anledning kvinnedagen 8. mars arrangerte Tjen folket Rød blokk i fem norske byer.

Parola var “Kurdiske kvinner viser vei – kamp mot fascisme og imperialisme”, en hyllest til den kvinnelige kurdiske sjølforsvarsstyrken YPJ og progressive kvinner over hele verden som kjemper mot undertrykking.

Før 8. mars ble det flere steder hengt opp plakater. Det ble også innspilt 8.mars-podcast som kan høres her.

Her følger en kort rapport fra hver by:

Oslo

I Oslo deltok aktivistene i 8. mars-kommiteens tog med avgang fra Youngstorget. Ei gruppe aktivister med banner og flagg markerte seg med slagord, og delte også ut løpesedler på plassen.

Etter toget gikk deltakerne til et planlagt etterarrangement. Det ble servert mat og solgt Tjen folket-materiell. En aktivist holdt appell og en film om YPJ ble vist. Etter filmen ble det diskutert rundt innholdet i appellen og filmen, og sosialt utover kvelden.

Det har også blitt produsert en podcast fra 8. mars i Oslo. Du får høre Intervjuer med aktivister i demonstrasjonen, innledningen som ble holdt på Tjen folkets etterarrangement, samt stemning fra blokka.

Podcasten kan lyttes til her:

Kristiansand

Aktivister fra Tjen Folket og RKU i Kristiansand arrangerte Rød blokk på den internasjonale kvinnedagen 8. Mars.

Blokka deltok i byens tradisjonelle tog sammen med andre organisasjoner, med parolen «Kurdiske kvinner viser vei – Kamp mot fascisme og imperialisme». Underveis sluttet flere seg til den røde blokka og Tjen folket fikk nye kontakter og hyggelige samtaler med sympatisører.

Trondheim

Også i Trondheim ble det arrangert Rød blokk, og aktivistene stilte i 8. mars-komiteens tog med parole og flagg. Etter toget samlet aktivistene seg for å spise middag og se film om kurdiske kvinners kamp mot IS. Etter filmen ble det diskutert rundt innholdet.

Stavanger

Tjen folkets aktivister startet Rød blokk på Arneageren, hvor aktivister tok oppstilling med banneret. Her ble det avholdt appell før blokka gikk videre til Byparken, hvor byens 8. marstog fant sted.

Aktivistene delte ut løpesedler og kom i prat med folk på plassen. Noen nye kontakter.

Parolen ble lagt godt merke til, og arrangørene melder om at mange var positive til parolen. Når toget gikk tok Tjen folket oppstilling rett bak de vedtatte kurdiske parolene.

Bergen

I Bergen deltok Tjen folkets røde blokk i 8. mars-toget, og markterte seg med parole, slagord og flagg. Etterpå samlet aktivistene seg på et sted for å spise, og hadde det sosialt og førte politisk diskusjon.

Bilde uten navn Bilde uten navn Bilde uten navn Bilde uten navn Bilde uten navn Bilde uten navn Bilde uten navn

Tjen folket Media

Arkiv

Nye nettsider kom på plass tidlig i 2019, dette er arkivsiden til Tjen Folket Media.
Merk, det kan forekomme noe utdatert informasjon og feil.