Skrevet av en aktivist som var på demonstrasjonen mot nordfront i Finland.

Lørdag 21 oktober hadde naziterroristene i “nordfront”/NMR annonsert en marsj i byen Tampere i Finland. De skulle protestere mot forslaget om å forby dem i Finland. De hadde også med seg andre naziorganisasjoner, som Soldiers of Odin. Blant nazistene var drapsmannen Jesse Torniainen og en person fra det finske militæret.

200 politifolk, hvorav flere var hentet fra andre byer, var der for å forsvare nazistenes marsj.

Det var planlagt to motdemonstrasjoner. En av disse ønsket å konfrontere nazistene og inkluderte mange forskjellige antifascister, blant annet kommunister og anarkister. Når nazistene begynte å marsjere ble store mengder folk fra begge demoene mobilisert til konfrontasjon. Nazistene krysset en bro og marsjerte på den andre siden av elven, og i begynnelsen greide politiet å blokkere antirasistene så vi ble holdt på den andre siden av byen.

Men når nazistene kom utenfor tinghuset der de skulle holde taler, så kom antifascistene seg over elven. Politiet blokkerte da motdemonstrantene omtrent 100 meter foran nazistene. En stor gruppe motdemonstranter kom seg også til baksiden av tinghuset, hvor politiet ikke var forberedt, og disse kom seg cirka 50 meter fra nazistene. Nazistene var da helt blokkert inne.

Da nazistene skulle marsjere videre brøt politiet motdemonstrantenes blokkade med arrestasjoner og vold. Etter å ha marsjert et par hundre meter, angrep nazistene en motdemonstrant, før politiet arresterte motdemonstranten. Folk forsøkte å avbryte marsjen, og omtrent 20 nazister kom vekk fra resten og var lenge omringet av hundrevis av motdemonstranter. Resten av marsjen kom seg til sluttstedet, og det var noen mindre konfrontasjoner med nazistene etter marsjen ble oppløst.

Fire antifascister ble arrestert og politiet etterforsker demonstrasjonen som "voldelige opptøyer"

Den antifascistiske motdemonstrasjonen blir av de fleste ansett som en suksess, og politiet og nazistene var ikke i stand til å gjennomføre marsjen i fred eller etter planen.

Tjen Folket Media sender varme hilsner og rød solidaritet til finske antifascister generelt, og finske kommunister spesielt. Rød front!

Tjen folket Media

Arkiv

Nye nettsider kom på plass tidlig i 2019, dette er arkivsiden til Tjen Folket Media.
Merk, det kan forekomme noe utdatert informasjon og feil.