Det nærmer seg hundreårsdagen for den store oktoberrevolusjonen i Russland 1917. Mediene kommer sikkert til å benytte anledningen til å skrive og prate om «kommunismens forbrytelser mot menneskeheten», noe Ap-politiker Fredrik Mellem har gått i bresjen for i norske medier.
Vi i Tjen Folket har publisert flere tekster om fremskrittene sosialismen førte til for folk i Russland og Sovjetunionen. For eksempel kan det nevnes at befolkningen økte fra snaut 138 millioner i 1920 til snaut 198 millioner da nazi-Tyskland invaderte landet sommeren 1941. The Independent oppsummerte i 2016 britenes fem verste folkemord.
Det er i disse dager også et folkemord som burde være markert, nemlig den indonesiske statens organiserte massemyrderier på kommunister og deres sympatisører. Fra 1965 til 1967 ble over en million mennesker drept på bestialsk vis fordi de var medlemmer eller sympatisører av Indonesias Kommunistiske Parti. Det indonesiske militæret samarbeidet med antikommunistiske organisasjoner for å få tid til massemyrderiene. Det samme regimet – til general Suharto – stod bak et nytt massemord da de midt på syttitallet drepte 300 000 mennesker da de invaderte Øst-Timor.
Det kanadiske nettstedet Global Research har kommet frem til at 3,3 millioner irakere måtte bøte med livet under USAs sanksjoner og kriger mot landet fra 1990 til 2002.
Sosialismen har derimot betydd fred og fremgang for store deler av verdens befolkning. Som følge av revolusjoner og innføring av en sosialistisk stat/proletariatets diktatur ble analfabetisme utryddet i både Sovjetunionen og i Kina. Sult på landsbygda ble også så godt som avskaffet, fattigdommen ble borte samtidig som produksjonen i industri og landbruk økte jevnt, noe som forbedret folks levekår.
Hverken skolebøker eller massemedier har gjort noe forsøk på å skrive om disse sannhetene på mange tiår. De har heller aldri forsøkt å sammenlikne sosialismens fremskritt med alle som døde av sult og undertrykking i britenes kolonivelde, som følge av USAs kriger eller på grunn av unødvendige sultkatastrofer utløst av Vestens plyndring av fattige land.
Den svartmalingen og hetsen av sosialismen som vi har sett og garantert kommer til å se mer av i forbindelse med hundreårsdagen for Oktoberrevolusjonen er ikke uventet. De skammelige forsøkene på historieforfalskning er et av borgerskapets redskap for å opprettholde kapitalismen og noe vi kommunister må være forberedt på å bli konfrontert med hver gang vi møter folk og forsøker å diskutere med dem.