Tjen Folket markerer i 2017 at det er 100 år siden Oktoberrevolusjonen i Russland. Dette markerte en ny fase i den proletære revolusjonen i Russland.

Proletariatet, under bolsjevikpartiets ledelse og med støtte fra soldater og bønder, gikk på offensiven og etablerte en ny revolusjonær regjering.

Aktivitetsrapporter:

Plakatklistring i Trondheim
Flere plakater i Trondheim
Oktober-propaganda i Oslo
Oktober-plakater satt opp i Oslo
Mer oktoberpropaganda i Oslo
Markering av oktoberrevolusjonen i Oslo
Studiesirkel og løpeseddelaksjon i Haugesund
Oktoberpropaganda og laupesetlar i Haugesund
Oktoberpropaganda i Haugesund
Rødt Forum om okoberrevolusjonen i Trondheim
Rødt Forum i Bergen om Oktoberrevolusjonen
Raudt Forum i Haugesund om Oktoberrevolusjonen
Rødt forum i Kristiansand om Oktoberrevolusjonen

Flere rapporter kommer!

Bilde uten navn

Fra oktoberrevolusjonen til revolusjon i dag

En aktivist har skrevet denne korte teksten om revolusjonen og behovet for revolusjon i dag:

I verden i dag produseres det nok mat til alle mennesker. Likevel har en milliard mennesker for lite mat. Hvert år sulter flere titalls millioner mennesker i hjel. Folk dør ikke fordi det er for lite mat eller for mange mennesker - de dør fordi de er fattige. Mat er ingen menneskerett i en kapitalistisk verden.

I verden i dag, vet alle at mennesker forsøpler og forurenser. Det er hevet over enhver tvil, at forurensing fører til avskoging, dårlig luft, skittent vann, forgiftning, sykdom og at mange arter dør ut. Likevel fortsetter det.

Kapitalismen trenger vekst. Kapitalistisk vekst dreper sakte men sikkert miljøet på planeten vår.

Kapitalismen er ikke det eneste alternativet. Men det finnes ikke mange alternativer. Kapitalismen er en måte å organisere på, der varer produseres for å selges og kjøpes. Målet for den som selger, er å få solgt med fortjeneste. I alle sine forskjellige farger, kommer alle parti til å opprettholde dette systemet.

Det eneste alternativet til kapitalisme, er kommunisme. Et system der fellesskapet rår over alt som er viktig i samfunnet. Der alle arbeider etter evne og får etter behov. Det som driver fram endringer i samfunnet er først og fremst klassekamp. Den eneste klassen som kan innføre kommunismen er proletariatet - den moderne arbeiderklassen. For å innføre den må de først opprette sin egen arbeiderstat. Sovjetunionen var verdens første arbeiderstat.”

Les resten her:
Fra oktoberrevolusjonen til revolusjon i dag

Denne teksten er basert på et foredrag om lærdommene fra den russiske revolusjonen, som er holdt på flere åpne møter rundt om i landet.

Tekster om Sovjetunionen og Stalin

Tjen Folket har skrevet mye om revolusjonen i Russland og om sosialismen i Sovjetunionen. Søker du på Stalin, Sovjet eller sosialisme på tjen-folket.no, vil du finne mye om dette. For eksempel:

“Stalin avslører også at enkelte kapitalister var svært ærlige og fortalte sine lesere realiteten om utviklinga i Sovjetunionen som følge av den første femårsplanen.”
Sosialismens seier – borgerlige medier om Stalin

“Mange lurer på hva som egentlig er greia med Stalin. Hvorfor regnes han som en av de fem store, til tross for alt det negative vi har hørt om han? Her forteller vi om Stalins bidrag og hvorfor vi støtter han.”
Hva er greia med Stalin?

“Bokanmeldelse av den klassiske boka fra 1939 om partiet som leda den russiske revolusjonen.”
SUKP(b)s historie – En lærebok for revolusjonære

Tjen Folkets mest relevante temasider:
Oktoberrevolusjonen
Sovjetunionen
Stalin
Sosialisme
Leninisme
Av Lenin
Av Stalin

Tjen Folket markerer den russiske revolusjonen

I 2017 markerer vi revolusjonen i en rekke byer. På Grønland i Oslo fikk markeringen mye oppmerksomhet på grunn av sitt militante og radikale uttrykk:

“Mange folk var ute da aktivistene startet aksjonen på Grønland torg. En aktivist holdt en appell mens andre aktivister maskerte seg med røde bandanas, tok oppstilling med Tjen Folkets faner og holdt opp et banner med slagordet "Fra Oktober 1917 til i dag - Alt for den proletariske revolusjonen!". Målet var å markere den russiske revolusjonen på et militant vis, og understreke behovet for nye revolusjoner og nye arbeiderstater i dag.”
Markering av Oktoberrevolusjonen på Grønland i Oslo

English version:
Demonstration for the 100th anniversary of the October revolution in Oslo

Vi skriver og publiserer nye tekster og materiell om Sovjet og erfaringene fra den revolusjonære kampen:

“Mediene kommer sikkert til å benytte anledningen til å skrive og prate om «kommunismens forbrytelser mot menneskeheten», noe Ap-politiker Fredrik Mellem har gått i bresjen for i norske medier. Vi i Tjen Folket har publisert flere tekster om fremskrittene sosialismen førte til for folk i Russland og Sovjetunionen. For eksempel kan det nevnes at befolkningen økte fra snaut 138 millioner i 1920 til snaut 198 millioner da nazi-Tyskland invaderte landet sommeren 1941.”
Om forbrytelser mot menneskeheten

Vi er stolte kommunister og revolusjonære

Sju fakta utviklingen i Sovjetunionen under Lenin og Stalin

AKP(ml): Oktoberrevolusjonen 1917-1977 60 år

De viktigste lærdommene fra den russiske revolusjonen

Bli med og markér den russiske revolusjonen!

Bli med i kampen for nye revolusjoner og nye arbeiderstater!

Tjen folket Media

Arkiv

Nye nettsider kom på plass tidlig i 2019, dette er arkivsiden til Tjen Folket Media.
Merk, det kan forekomme noe utdatert informasjon og feil.