Skrevet av en kommentator for Tjen Folket Media.

NRK har nylig gitt nazistene mest kjent som “Nordfront” en reklame som hadde blitt dyr om de skulle betalt for den. Nazistene er fornøyd, han som er utpekt som leder for den norske delen oppsummerer NRK sin dekning som i hovedsak bra for dem.

De fleste er mot nazisme. De som har et standpunkt på forhånd vil ikke bli nazister av å se NRK Brennpunkt sin tilnærma ukritiske skildring av nazigruppa. Tvert om - mange vil nok bli frastøtt, og en del vil få øynene opp for at nazistene er et reelt problem den dag i dag. Det kan nok sjokkere en del seere, at det finnes nordmenn som har Hitler som politisk forbilde. Men et lite mindretall seere vil få et mer positivt syn på nazistene. Noen av disse tar kontakt med naziorganisasjonen for å bli organisert nå - på grunn av NRK.

Denne gruppen forbys i Finland, men får likevel politibeskyttelse når de marsjerer i finske gater. Denne gruppen bryter systematisk mot rasismeparagrafer og lovverk mot hets, men politiet slår ring om alle deres markeringer. Denne gruppen får slippe til uredigert i massemedia, selv om de åpent sier at dette er en del av strategien. Som Hitler vil de bruke media og parlamenter til å fremme sin egen bevegelse, som har som mål å legge ned disse institusjonene og styre direkte.

Politiet er ivrige etter å forklare at de forsvarer “ytringsfriheten” når de beskytter nazistenes arrangementer. Og nazistene klager på at de blir ransaket for våpen av og til. Men uansett hva de sier, og hvordan den ene framstiller seg som “nøytral” og den andre som “offer”, så er praksis slik at politiet beskytter nazistenes marsjer. Når folk møter opp for å stoppe nazistene så slår politiet ring rundt dem. Når nazistene angriper antifascister (som i Kärrtorp i Stockholm i 2013), så beskytter politiet nazistene fra antifascistenes motangrep. Uten politibeskyttelse ville naizistmarsjene blitt stoppet før de kunne samle hundrevis av deltagere.

Hvordan nazistene bruker media likner ISIS sin strategi. Og kapitalistisk media lar seg bruke. Bevisstløse slår media og politi ring rundt nazistenes organisering. Det er jo tross alt “ytringsfrihet” og så videre. Men en mer sannsynlig årsak er nok at systemet ikke ser disse som en dødstrussel. De er plagsomme, de kan ha et dårlig menneskesyn, men de er ikke en dødelig trussel mot systemet.

Politiet i Norge hjalp de tyske okkupantene å arrestere norske jøder og sende dem til konsentrasjonsleire. Tysk media slapp Hitler til der han ville. Den tyske rikskansleren ba Hitler danne sin regjering. Politikere, media og politi åpner døra for fascistene ved alle veikryss - slik er det i dag, og slik var det da.

I den grad de begrenser veksten så er det mer likt en gartner som beskjærer utvekstene på plantene i drivhuset. De begrenser, de holder bevegelsen litt tilbake, de arresterer de som går alt for langt - men det viktigste er altså “lov og orden” og “ytringsfrihet”. Slik overlever nazigruppa, og kan vokse under beskyttelse av gartneren. De kan true mange folk i dag - og i morgen er de klar for å spille rollen som nødløsning om kapitalen får behov for det.

Det trengs bare én nazist for å gjøre stor skade, og med NRKs og politiets hjelp kan de rekruttere og organisere flere titalls folk i Norge.

Tjen folket Media

Arkiv

Nye nettsider kom på plass tidlig i 2019, dette er arkivsiden til Tjen Folket Media.
Merk, det kan forekomme noe utdatert informasjon og feil.