Dette er en oversatt artikkel. Den er ikke skrevet av Tjen Folket, og reflekterer ikke nødvendigvis Tjen Folkets syn. Målet med denne type oversettelser er å hjelpe våre norske lesere å følge folkekriger i ulike land. Slike oversettelser kan være nyhetssaker fra aviser eller uttalelser fra partier. Originalartikkelen er oppgitt med lenke lengst ned.

_Dette er en uttalelse fra Den nye folkehæren (New People’s Army) på Filippinene. Den er oversatt til norsk

Den følgende teksten er en oversatt uttalelse fra Den nye folkehæren (New People’s Army) på Filippinene. Uttalelsen er datert mandag 8. januar 2018.

Den 4. januar klokka 04:00 raidet røde soldater fra Comval-Davaogulfens subregionale kommando av New People’s Army (NPA, Den nye folkehæren, o.a.) selskapet RAM Aggregates Inc., et nikkelgruveselskap i Brgy. Puntalinao, Banay-banay, Davao Oriental.

NPA konfiskerte en Garand selvladerifle med snikskyttersikte, en M79 granatkaster, to hagler, en pistol i .45 kaliber, en pistol i .357 kaliber, et hundre runder med assortert ammunisjon og flere andre typer militærutstyr.

AFP-soldatene, tilhørende den 28. infanteribrigaden, som sammen med et privat sikkerhetsselskap tjente som selskapets vakter, ilte unna det pågående raidet.

Sanksjonen samsvarer med det filippinske kommunistpartiets (CPP) politikk for å beskytte miljøet ved å ødelegge destruktive, storskala gruveselskaper, og de firmaene som engasjerer seg i utenlandseide økonomiske aktiviteter som tømmer landets naturressurser til skade for arbeidere og bønder.

RAM Aggregates Inc. eksporterer nickel til utenlandske selskaper utenfor Filippinene, mens de holder gruvearbeideres lønninger skammelig lave og forårsaker nedbryting av ressurser og miljøet i området. NPA-sanksjonen er også rettet mot US-Dutertes regime, hvis sykofantiske allierte i den reaksjonære kongressen nå vil bruke alle midler på å presse frem føderalisme gjennom en konstitusjonelt forsamling, med den hensikt å åpne landet for imperialistisk plyndring i full skala.

Mens de nyliberale formidlerne i Dutertes adminstrasjon melker massene tomme med disproporsjonalt overflødige skatter under den nyforma TRAIN-lovgivingen som tjener landeiere, borgerlige lakeier og byråkratkapitalister, tar hele den revolusjonære bevegelsen opp kampen mot eliten og oligarkene, ved å demontere deres parasittiske grep om landets økonomiske ressurser.

_(sgd.) Rigoberto F. Sanchez Talsperson SMROC-NPA_

Davaoregionen på Filippinene:

Kilder: 1. https://www.facebook.com/notes/cpp-information-bureau/npa-punishes-mining-company-in-davao-oriental/1760911040620002/ 2. http://www.redspark.nu/en/peoples-war/philippines/npa-punishes-mining-company-in-davao-oriental/

Tjen folket Media

Arkiv

Nye nettsider kom på plass tidlig i 2019, dette er arkivsiden til Tjen Folket Media.
Merk, det kan forekomme noe utdatert informasjon og feil.