Dette er en oversatt artikkel. Den er ikke skrevet av Tjen Folket, og reflekterer ikke nødvendigvis Tjen Folkets syn. Målet med denne type oversettelser er å hjelpe våre norske lesere å følge folkekriger i ulike land. Slike oversettelser kan være nyhetssaker fra aviser eller uttalelser fra partier. Originalartikkelen er oppgitt med lenke lengst ned.

Konstruksjonen av ti multifunksjonelle vakttårn i Kutku-området i Palamau tigerreservat har stoppet som følge av CPI Maoists intervensjon. Kilder sier maoistene frykter at sikkerhetsstyrkene vil bruke tårnene til å lokalisere dem fra en trygg og høy avstand. Kilder sier at Norddivisjonen i tigerreservatet Palamu, hvor Kutku-området inngår, skal konstruere 50 slike tårn. Arbeidet har begynt på så mange som 40 av disse. Det er bare 10 tårn i Kutku-området som møter motstand fra maoistene.

A.K. Mishra, nestleder av den nordlige visjonen i Palamau tigerreservat, innrømmet at 10 multifunksjonelle vakttårn i Kutku-området ikke er under konstruksjon som følge av motstand fra maoistene. Maoistene ønsker ikke at disse settes opp, i frykt for at de høyreiste tårnene vil gjøre dem mer sårbare. Arbeidet på 40 resterende tårn fortsetter i vanlig hastighet, la han til. Kilder sier at et tilsvarende antall vakttårn vil bli satt opp i Sørdivisjonen. Her fikk også maoistene stoppet arbeidet, når en skogvokter ble mishandlet og en traktor ble satt i fyr i Sørdivisjonen.

Kilder:

1. http://www.dailypioneer.com/state-editions/ranchi/maoists-stall-construction-of-watch-towers-in-ptr.html

2. http://www.redspark.nu/en/peoples-war/india/cadres-of-cpi-maoist-stall-construction-of-ten-watchtowers-in-palamu-tiger-reserve/

Tjen folket Media

Arkiv

Nye nettsider kom på plass tidlig i 2019, dette er arkivsiden til Tjen Folket Media.
Merk, det kan forekomme noe utdatert informasjon og feil.