Dette er en oversatt artikkel. Den er ikke skrevet av Tjen Folket, og reflekterer ikke nødvendigvis Tjen Folkets syn. Målet med denne type oversettelser er å hjelpe våre norske lesere å følge folkekriger i ulike land. Slike oversettelser kan være nyhetssaker fra aviser eller uttalelser fra partier. Originalartikkelen er oppgitt med lenke lengst ned.

Dette er en uttalelse fra informasjonsbyrået i Filippinenes kommunistiske parti (CPP)

Information Bureau Communist Party of the Philippines 11 January 2018.

I likhet med sin president (Duterte) er AFP desillusjonerte når de hevder at de skal bekjempe New People’s Army (NPA), eller som partisjef Rey Guerro’s lignende har uttalt, innen midten av 2018 redusere AFP med “halvparten”. Partisjefen kom med dette skrytet, stikk i strid med Lorenzanas, som i et åpenbart forsøk på å rettferdiggjøre utvidelsen av krigsretten utover 2018, uttalte at det er “usannsynlig” å beseire NPA på ett år. Lorenzana er selv desillusjonert i troen på at å enes med andre anti-Dutertekrefter vil slå CPP “konkurs”. Hans uttalelse avslører bare AFP og Dutertes frykt for en slik allianse.

I motsetning til hva de ønsker å tro er Duterte bundet til å overgå diktatoren Ferdinand Marcos i å bli NPAs beste rekrutterer. Uforvarende er Duterte og AFP også de beste leverandørene av nye våpen for den væpna revolusjonen, mens de sløser milliarder av pesos på nye våpen og materiell. NPA-enheter vil bestrebe seg på å gripe flere av disse våpnene ved å starte flere og større taktiske offensiver. Dutertes trippelkriger av død og ødeleggelse mot folket av Filippinene og Moro, så vel som hans anti-folket, pro-oligark og pro-imperialist-politikk vitner om hans undergang. Kombinert med hans nakne ambisjon om å etablere et fascistisk diktatur og monopolisere byråkratisk plyndring og makt, er dømt til å bli mer isolert mens han tråkker over institusjonene som hans motstandere har sverget på å forsvare.

På denne måten gir Duterte NPA og den revolusjonære bevegelsen en stadig mer dyrkbar jord for folkekrigens vekst og blomstring.

#OverthrowDuterte #JoinTheNPA

Kilder: 1. https://www.philippinerevolution.info/statements/20180111-on-afps-grand-delusion-of-reducing-half-of-the-npa 2. http://www.redspark.nu/en/peoples-war/philippines/on-afps-grand-delusion-of-reducing-half-of-the-npa/

Tjen folket Media

Arkiv

Nye nettsider kom på plass tidlig i 2019, dette er arkivsiden til Tjen Folket Media.
Merk, det kan forekomme noe utdatert informasjon og feil.