Dette er en oversatt uttalelse fra Filippinenes Kommunistiske Parti (CPP). Den er ikke skrevet av Tjen Folket, og reflekterer ikke nødvendigvis Tjen Folkets syn. Målet med denne type oversettelser er å hjelpe våre norske lesere å følge folkekriger i ulike land. Slike oversettelser kan være nyhetssaker fra aviser eller uttalelser fra partier. Originalartikkelen er oppgitt med lenke lengst ned.

Dutertes opprop til NPA-medlemmer om å gi opp kampen i bytte mot penger, hus og jobber, er rent sludder. Programmet for opprørsbekjempelse, CLIP (Comprehensive Local Integration Program), ikke mer enn et bukverk for US-lakeienes regime, tjent som en kilde til korrupsjon for AFP-generalene og rangerende tjenestemenn. Fotsoldater gjennomfører regelmessige ekspedisjoner i avsidesliggende bydeler, hvor de samler innbyggerne og tvinger dem til å signere blanke dokumenter som de senere presenterer som “NPA-overgitte”. Disse tiltake har nå blitt doblet, i et forsøk på å skape en illusjon om at NPA svekkes, og samtidig lønne AFPs feltkommandanter med byråkratisk tjuvgods.

Duterte hoverer over overgivelsen til en Noel Legazpi, som innrømmer å være “trett” av kampen. Tusenvis er ikke det. For de hundrevis av bøndene, Lumadene og Moros, er det å slutte seg til kampen et spørsmål om overlevelse siden et reaksjonært regime etter det andre angriper deres lokalsamfunn og deres levebrød, dreper deres leder og kjære, og begår tallrike, unevnelige overgrep. Den rene brutaliteten og ødeleggelsen til AFP-operasjoner forsikrer at flere, ikke færre, tilslutter seg NPA. Selv i Moro-områder tar flere opp våpen og blir med i NPA for å bekjempe Dutertes anti-Moro krig, forkledd som en “krig mot terrorisme”.

Røde krigere er ikke som AFPs soldater. De blir ikke lokket til å bli med i den væpnede kampen gjennom løfter om høy lønn, sex med starlets og lyse nye leker. De søker ikke konstant smiger for hva de gjør, som er å tjene folket uselvisk og med ydmykhet.

Informasjonsbyrået, Communist Party of the Philippines 23 January 2018

Kilder:

https://www.philippinerevolution.info/statements/20180123-npa-to-duterte-no-thanks

http://www.redspark.nu/en/peoples-war/philippines/npa-to-duterte-no-thanks/

Tjen folket Media

Arkiv

Nye nettsider kom på plass tidlig i 2019, dette er arkivsiden til Tjen Folket Media.
Merk, det kan forekomme noe utdatert informasjon og feil.