Dette er en oversatt nyhetsartikkel. Den er ikke skrevet av Tjen Folket, og representerer ikke nødvendigvis forbundets syn. Formålet er å bringe nyheter om internasjonale folkekriger til norske lesere.

CPI (maoist)s viser styrke når kadrene nå gjennomfører Bandh-protester i den røde korridor

Bhupalpally: Maoistenes bandh-protester på mandag, som anklager staten for å anholde uskyldige stammefolk og implementere folkefiendtlig politikk, eskalerte spenningen ytterligere i regionen, og tvinger politiet til å øke sikkerheten i landsbyene i utkanten av skogene, for å unngå uønskede hendelser.

Til tross for økt sikkerhet på grensen mellom Telangana og Chhattisgarh, satte maoistene iløpet av mandagens små morgentimer fyr på celletårn i Edhira, i Venkatapuram-underdistriktet i Jayashankar-Bhupalpally-distriktet. “Rundt 20 maoister ransaket det elektroniske utstyret i et celletårn før de satte det i brann. Vi har sendt styrker i tillegg til å intensivere samarbeidsoperasjoner”, fortalte politioverbetjent R. Bhaskaran til The Hans India.

Ser en bort fra denne hendelsen er lov og orden i distriktet under fullstendig kontroll, sa han, til tross for maoistenes oppfordringer om bandh-protester. Men det har vært rapporter om brannstiftelser på Chhattisgarh-siden av grensen. I mellomtiden har stammefolket som bor i landsbyer nærme Chhattisgarh-grensen blitt grepet av frykt. På den andre siden har politiet varslet dem som står på maoistenes likvideringsliste.

Om det som har hendt i Dandakaranya-regionen de siste fjorten dagene er en indikasjon på noe, ser det forbudte CPI (maoist) ut til å være uaffiserte av tilbakeslagene de har møtt i nær fortid. De forlokkende nye reglene for geriljasoldater som søker overgivelse, som ulike delstatsmyndigheter har satt i sving, og deres truende utplassering av omtrent 200.000 sikkerhetsstyrker langs den røde korridoren - Chhattisgarh, Telangana, AP, Odisha, Maharashtra og Madhya Pradesh, skulle kvele de militante men ser ut til å ha null effekt på dem.

For litt mer enn en uke siden gikk 20 maoister berserk, drepte et stammemedlem og satte flere fartøy i brann ved et sandbrudd i Veerapuram panchayat . De drepte også et annet medlem av stammen Cherla, og stemplet han som en politiinformant.

Pistolkampene som fant sted den 3. februar i fullt dagslys, mellom sikkerhetsstyrkene og maoistene ved Thippapuram-utposten, som går under juridiksjonen til Pameru politistasjon i Bijapur-distriktet i Chhattisgarh, bare noen få kilometer fra Cherla-distriktet, og hvor to ble skadet på hver side, antyder at maoistenes agenda fortsatt er levende og i gang.

Kilder:

  1. http://www.thehansindia.com/posts/index/Telangana/2018-02-06/Maoist-bandh-triggers-tension-in-red-corridor/356936

  2. http://www.redspark.nu/en/peoples-war/india/strength-of-cpi-maoist-on-display-as-cadres-enforce-bandh-in-red-corridor/

Tjen folket Media

Arkiv

Nye nettsider kom på plass tidlig i 2019, dette er arkivsiden til Tjen Folket Media.
Merk, det kan forekomme noe utdatert informasjon og feil.