Dette er en oversatt nyhetsartikkel. Den er ikke skrevet av Tjen Folket, og representerer ikke nødvendigvis forbundets syn. Formålet er å bringe nyheter om internasjonale folkekriger til norske lesere.

Filippinene: NDF oppfordrer NPA til å fortsette offensive operasjoner

Manila, Filippinene: Politisk sjefskonsulent i Den nasjonale demokratiske fronten (National Democratic Front, NDF), Jose Maria "Joma" Sison, rådet Den nye folkehæren (New People's Army, NPA) om å fortsette med å utføre angrep for å tvinge regjeringen til å gjenoppta fredsforhandlinger.

"Hva NPA kan gjøre for å tvinge eller overtale Filippinske myndigheter til å gjenoppta fredsforhandlingene, er å gjennomføre den annonserte planen fra Filippinenes kommunistiske Parti (Communist Party of the Philippines, CPP) om å intensivere taktiske offensiver mot væpnede enheter av det filippinskee militæret (Armed Forces of the Philippines, AFP), Filippinenes nasjonale politi (Philippines National Police, PNP) og deres støttende krefter, og å straffe beryktede menneskerettighetsforbrytere, lokale tyranner, landrøvere, narkobaroner og andre beryktede kriminelle," sa Sison i en uttalelse søndag 4. februar.

Anropet til det filippinske kommunistpartiet følger arrestasjonen av den fremtredende NDF-konsulenten Rafael Baylosis, som ble arrestert onsdag 31. januar for ulovlig besittelse av skytevåpen.

Venstreorienterte fordømte arrestasjonen som "trakassering" og et brudd på den felles avtalen om sikkerhets- og immunitetsgarantier (JASIG), som gir "fri og uhindret passasje" for personer som er involvert i fredsforhandlingene.

Når fredsforhandlingene ble forkastet og kommunister merket som terrorister av president Rodrigo Duterte, har JASIG blitt impotent, sa Malancañang.

'Respekter JASIG'

I sin erklæring understreket Sison at NPA-styrkene er robuste nok til å skade regjeringens styrker. Sison sa at de på landsbasis kan "eliminere" 510 regjeringstropper eller rundt 5 selskaper hver måned.

"Det betyr å eliminere rundt 60 selskaper eller 20 grunnleggende bataljoner hvert år. NPA har fordelen av å ha en rettferdig sak og nyter folks støtte og å være i stand til å lansere bakhold og raid helt overraskende", sa han.

Men til tross for økte angrep, oppfordret Sison sine allierte til å fortsette å "respektere JASIG" og ikke føre overgrep mot regjeringens egne konsulenter.

Sison sa at han forventet det samme fra regjeringen.

"GRP-siden, spesielt Duterte, bør stanse og avstå fra å arrestere NDFP-forhandlingspersonell og fra å krenke JASIG. Det er godt å holde muligheten til å gjenoppta fredsforhandlingene, i stedet for å krenke JASIG og underminere tilliten til fredsprosessen på langvarig måte," la han til.

Kilder:

  1. https://www.rappler.com/nation/195197-joma-npa-more-attacks-peace-talks

  2. http://www.redspark.nu/en/peoples-war/philippines/jose-maria-sison-to-npa-continue-offensive-operations-to-force-grp-to-resume-peace-talks/

Tjen folket Media

Arkiv

Nye nettsider kom på plass tidlig i 2019, dette er arkivsiden til Tjen Folket Media.
Merk, det kan forekomme noe utdatert informasjon og feil.