8. mars er en kampdag - Knus imperialismen, for kvinnefrigjøring og kommunisme!

Aktiviteter på 8. mars:
Oslo: Markering 17:00, Grønland torg - og etterarrangement
Bergen: Rød Blokk 16:45, Den blå steinen - og etterarrangement
Trondheim: Rød Blokk 16:45, Krysset Nordre/Thomas Angells gt. - og etterarrangement
Kristiansand: Rød Blokk 16:30, Torvet - og etterarrangement
Stavanger: Rød Blokk 16:30 ved St. Petri kirke - Nytorget
Haugesund: Transport til og fra Stavanger, oppmøte 14:30, Strandgata 71
Tromsø: Rød Blokk 16:30, Kongeparken

Hvis du vil bidra aktivt så ta kontakt med Tjen Folket! Vi trenger alltid flere folk til å gjøre praktiske oppgaver på dagen og før dagen.

Tjen Folket inviterer alle som vil samle kvinner til kamp mot undertrykking, alle røde og revolusjonære, til å markere 8. mars sammen med oss. Flere steder i landet vil vi gjennomføre forskjellige aktiviteter for å markere en rød linje for kvinnekamp.

Den norske staten og norske selskaper, som Statoil og Telenor, utbytter og undertrykker kvinner i tredje verden. Det er noen av verdens fattigste kvinner som syr klær til norske butikker, som skreller reker til norske frysedisker, som vasser i kjemikalier for Telenor i Bangladesh.

Den norske staten sprer død over verdens fattigste, med bombeangrepene på Libya i 2011 og okkupasjonen av Afghanistan som har pågått siden 2001. Norske styrker er utplassert i en rekke land. Sammen med norsk militær makt, sikres norsk økonomisk makt. Den norske staten er en imperialist, og en fiende av verdens arbeiderkvinner.

Imperialismen er systemet der en gruppe mektige stater og selskaper undertrykker og utbytter all verdens folk. Det er dette systemet som i dag skaper krigene, flyktningene og miljøødeleggelsene.

Tjen Folket kjemper mot imperialismen. Vi er for revolusjonær og antiimperialistisk kvinnekamp, for proletær feminisme. Virkelig solidaritet med verdens undertrykte kvinner må bety kamp mot den norske staten og den norske kapitalen. Virkelig solidaritet betyr at vi står sammen med kvinnene som kjemper over hele verden, mot imperialismen og for sosialisme.

Også i Norge lever vi i et patriarkat. Dette patriarkatet er tett vevd sammen med norsk kapitalisme og imperialisme. Arbeidsmarkedet er kraftig kjønnsdelt, kvinner bærer hovedbyrden med oppfostring av barn, kvinner eier mindre og borgerskapet er kraftig mannsdominert. Kvinner undertrykkes med seksualisert vold, partnervold, prostitusjon, kroppspress og skjønnhetstyranni.

Siden patriarkatet bygger på privat eiendomsrett og er vevd sammen med den imperialistiske kapitalismen, kan bare revolusjon frigjøre kvinner. Bare i et kommunistisk samfunn er full kvinnefrigjøring mulig.

For revolusjon må vi bygge røde rom og rød makt på gater, torg, skoler og arbeidsplasser i dag. Vi trenger sterke organisasjoner som er til for å føre kamp og bli virkelige kamporganisasjoner.

Bli med oss på 8. mars! Bli med i Rød Blokk - mot imperialisme, kapital og patriarkat - for kvinnefrigjøring og kommunisme!

Tjen folket Media

Arkiv

Nye nettsider kom på plass tidlig i 2019, dette er arkivsiden til Tjen Folket Media.
Merk, det kan forekomme noe utdatert informasjon og feil.