Oversatt av en aktivist

Nylig har Indias Kommunistiske Parti (Maoistisk) / CPI(m) gjenvunnet styrke og innflytelse i delstatene Kerala, Karnataka og Tamil Nadu, ifølge etterretningstjenester og lokalt politi. Dette kan vise seg å være et alvorlig tilbakeslag for den gamle Indiske statens forsøk på å begrense "Venstre-ekstremisters innflytelse".

Etter en tilbakegang på nesten 12 år, etter at Saketh, et medlem av Karnatakas delstatskomité av CPI(m) ble drept i 2005, har partiet gjort et comeback i delstatene Kerala, Karnataka, og Tamil Nadu, sør i India, ifølge en etterretningsrapport. Det melder den indiske borgerlige avisen Mint.

Vest-Ghat er en fjellkjede vest i India og strekker seg gjennom flere delstater. Fra Maharashtra i Midt-India, gjennom Karnataka og Kerala, til Tamil Nadu helt sør i India.

"For øyeblikket er Vest-Ghat Sonale Komité ledet av K.G Krishanmurthy og militært støttet av Vikram Gowda. Mesteparten av rekrutteringen deres er fra Karnataka og Chhattisgarh, men de foretrekker å holde seg i Kerala-delen av Vest-Ghat. Det har blitt gjort observasjoner av dem, og vi vet at fire grupper opererer i Kerala-delen av Vest-Ghat," sier rapporten.

Mens de maoistiske kadrene i Kannadiga har lidd nederlag på grunn av det gradvise skiftet til Kerala, sier det delstatlige politiet at den sørlige delen av Karnataka, som overlapper med Kerala og Tamil Nadu, har blitt et tilfluktssted for CPI(m) kadrene som har begynt å forflytte seg fra deres nåværende baser ved Andhra-Odisha grensen.

Videre i rapporten står det: "For å styrke dem selv, planlegger de å utvikle de organisatoriske evnene sine og utvikle seg selv moralsk og militært. De planlegger å trene uutdannede kadre ved å gi dem utdanning i både politikk og taktikk."

Kilder:

Tjen folket Media

Arkiv

Nye nettsider kom på plass tidlig i 2019, dette er arkivsiden til Tjen Folket Media.
Merk, det kan forekomme noe utdatert informasjon og feil.