Dette er en oversatt artikkel fra Incendiary News, oversatt til norsk av Tjen Folket Media. Artikkelen er ikke skrevet av Tjen Folket Media, og representerer ikke nødvendigvis vårt syn. Formålet er å bringe nyheter om internasjonale folkekriger til norske lesere. Les den engelske versjonen her.

Revolusjonær forfatter og lyriker pågrepet etter falske anklager

Tirsdag forrige uke, 28. august, ble den revolusjonære forfatteren og lyrikeren Varavara Rao pågrepet i Hyderabad, India, med forfalskede påstander om å ha «planlagt mordet» på den reaksjonære indiske presidenten Modi.

Sammen med Rao ble andre progressive og demokratiske intellektuelle arrestert, blant andre Raos svigersønn, journalisten KV Kurmanath og fotografen T. Kranth. Politiet gjennomførte razzia i leilighetene deres, og mobiltelefoner og annen elektronikk ble beslaglagt.

De falske anklagene baserte seg på et forfalsket brev som ble feilaktig knyttet til Indias Kommunistiske Parti (Maoistisk), heretter CPI (maoist). Rao insisterte på at brevet er åpenbart forfalsket, da de ikke passet skrivestilen til CPI (maoist).

På en pressekonferanse i juni uttalte Rao «Dere i media kjenner den maoistiske skrivestilen. Selv kjenner jeg den, siden jeg har deltatt i fredssamtaler. Er det noen med sunn fornuft som kunne tro at dette var skrevet at maoistpartiet?»

Rao har i lang tid vært en ekspert på nydemokratisk revolusjon i India, og har fungert som en lovlig emissær for maoistene helt siden 2004, samt som forfatter og intellektuell. Han har tidligere forsvart både de fattige bondemassene og partiet som leder dem.

Fabrikasjonen av det forfalskede brevet er bare en liten del at den større represjonskampanjen av den gamle, råtnende indiske staten rettet mot demokratiske aktivister. Under razziaer samlet medlemmer av diverse demokratiske organisasjoner seg rundt leilighetene i protest, bærende på plakater som fordømmer statens represjon. På en av plakatene sto det «de forsøker å undertrykke det demokratiske oppropet mot Modi.»

Rao er ikke bare en revolusjonær forfatter, han er den sittende presidenten av den Revolusjonære Demokratiske Fronten (RDF) i India. Et annet betydningsfullt medlem av RDF er professor GN. Saibaba, som forblir i fengsel med anklager om å ha forbindelser til det forbudte CPI (Maoist), selv om disse anklagene mangler beviser. Denne represjonen kommer på et tidspunkt der RDF-ledere advarer om at Modi-regjeringen gjennomfører en offensiv mot folket, for å redde noen av organisasjonene på ytre høyre og fascistiske paramilitære som angriper Daliter og andre lavtstående kaster.

Ifølge RDF-manifestet har “Fascismen i india i sin halvføydale fase sin særegenhet -- nemlig brahmansk føydalisme -- som er basert i kastesystemet. Indisk føydalisme har generert og etablert brahmanisme i den sentrale ideologien til herskerklassen siden føydalismens fremvekst i Sør-Asia i den tidlige delen av middelalderen. Føydalisme, for å kunne fortsette å ha fremgang i møte med massenes store antiføydale kamper, har søkt beskyttelse i imperialismens fang. Det store kompradorene og byråkratkapitalistene blomstrer bak imperialismens beskyttelse. De har også inngått forlik med føydalismen helt fra starten. Derfor må spesifikke former for kamp utvikles og inkorporeres i vår antiføydale kamp for å knuse brahmanical ideologi, utslette kastesystemet og tilintetgjøre føydalismen.”

Arrestasjonen av Rao kommer mindre enn en uke etter at han publiserte CPI (maoist) til leilendingene, og oppfordret dem til å styrke sine kamper. Han la press på regjeringen for å berømme deres standpunkter til landreformer som er fremtvunget av maoistene . Arrestasjonen av Rao viser desperasjonen til den gamle råtnende staten som griper til forfalsking av assinasjonsbrev. Det viser at Indias folk reiser seg, og at den gamle staten vil gå hvor langt som helst for å holde dem nede.

Om du ser solidaritetsaksjoner eller malte slagord som oppfordrer til løslatelsen av Varavara Rao og de andre politiske fangene i India i ditt område, vær så vennlig å sende rapporter og fotografier til incendiarynews@protonmail.com.

Kilde: https://incendiarynews.com/2018/08/29/revolutionary-writer-and-poet-arrested-on-false-charges/

Tjen folket Media

Arkiv

Nye nettsider kom på plass tidlig i 2019, dette er arkivsiden til Tjen Folket Media.
Merk, det kan forekomme noe utdatert informasjon og feil.