Dette er en oversatt artikkel fra Times of India, oversatt til norsk av Tjen Folket Media. Artikkelen er ikke skrevet av Tjen Folket Media, og representerer ikke nødvendigvis vårt syn. Formålet er å bringe nyheter om internasjonale folkekriger til norske lesere.

MALAPPURAM, INDIA | Indias kommunistparti (maoistene) sin spesialsone-komité i Vest-Ghat har styrket den væpnede fløyen Folkets frigjøringsgeriljahær (PLGA) i fem statsdistrikter, ifølge en rapport fra etterretningsavdelingen til det indiske statspolitiets anti-naxaltropp.

Vest-Ghat er en fjellkjede vest i India og strekker seg gjennom flere delstater. Fra Maharashtra i Midt-India, gjennom Karnataka og Kerala, til Tamil Nadu helt sør i India.

Rapporten som har blitt forelagt myndighetene sier det har vært en alarmerende økning i antall PLGA-medlemmer som beveger seg i disse regionene, etter at framtredende ledere i partiet ble drept i sammenstøt i Nilambur-skogen for to år siden. Den siste uken i august overvar rundt 45 PLGA-medlemmer et martyr-seremonimøte holdt ved skogsgrensen mellom Wayanad og Kozhikode, ifølge rapporten.

På møtet hvor både sentralkomitémedlemmer fra partiet og medlemmer fra Dandakaranya spesialsone-komité (DKSZC) deltok, skal det ha blitt besluttet å styrke fem avdelingskomiteer, i Kanmur, Kozhikode, Palakkad, Wayanad og Malappuram. Anti-naxaltroppen har allerede bekreftet tilstedeværelsen til maoistledere Danish, Ganesh og Prasanna i Nilambur-skogen forrige uke. Det var forventet at dødsfallet til partiets sentralkomitemedlem Kuppu Devraj og hans assistent Ajitha, som følge av sammenstøt med politi 24. november 2016, ville utgjøre et enormt tilbakeslag for naxal-styrkenes aktivitet i regionen. Men den nyeste rapporten peker på at antallet PLGA-medlemmer i Kerala har økt fra 25-28 til 45, etter at en uidentifisert gruppe av folk, inkludert kadre fra nord-indiske stater, nylig har tilsluttet seg, med sikte på å trappe opp aktivitetene på grensen mellom Kerala, Tamil Nadu og Karnataka.

Ifølge kilder innen anti-naxaltroppen arbeidet tidligere kun kadre fra Kerala, Karnataka og Tamil Nadu for gruppen i regionen, men tilstedeværet av kadre fra Andhra Pradesh, Chhattisgarh og Jharkhand i Kerala-skogene er grunn til alvorlig bekymring for sikkerhetsstyrkene.

I mellomtiden har plakater fra CPI (Maoist) dukket opp på forskjellige plasser i rurale Kozhikode, som legger skylden på myndighetene for den nylige flomkatastrofen. En plakat påtrykket navnet til partiets områdekomite i Kabani, hevder at myndighetene hadde mottatt tilstrekkelig med advarsler om tung nedbør og flom, men likevel sviktet fullstendig i å ta grep og evakuere folk i tide.

Den opprinnelige artikkelen kan leses på engelsk her: https://timesofindia.indiatimes.com/city/kochi/maoists-spreading-to-more-districts-intelligence-report/articleshow/65728370.cms

Tjen folket Media

Arkiv

Nye nettsider kom på plass tidlig i 2019, dette er arkivsiden til Tjen Folket Media.
Merk, det kan forekomme noe utdatert informasjon og feil.