Røde solidaritetsaktivister gjennomførte solidaritetsdag lørdag 22. september for den politiske fangen G. N. Saibaba.

Dagen begynte med at en del aktivister delte ut hundrevis av flyers på Grønland torg. Der kom aktivistene i samtale med mange folk. Løpesedlene gikk unna svært raskt, og det var mye positiv respons. Den eneste virkelig negative responsen kom fra en overivrig vekter som ringte politiet fordi han trodde man må ha tillatelse for å stå på stand på et offentlig torg. Politiet kom, og for å vise handlekraft ga de aktivistene ordre om å flytte banner og flagg noen meter... Forøvrig var aktiviteten svært vellykket.

Bilde uten navn

Deretter ble det holdt en protestmarkering foran den indiske ambassaden i Oslo. Det ble ropt slagord som: "Hva vil vi? Saibaba fri!" og slagord til støtte for folkekrigen og den nydemokratiske revolusjonen i India. En rekke ansatte eller vakter ved ambassaden fulgte hele tiden med. Flere av dem filmet. Og som man kan se av bilder, er den gamle indiske staten i så sørgelig forfatning at malinga flasser av ambassadebygningen. India er overmoden for den nydemokratiske revolusjonen og den nye staten.

En av aktivistene sa at India kalles verdens største demokrati, men at dette er verdens største bløff. I tilfellet med Saibabas sak ble det tatt opp at selv borgerlige og reaksjonære Amnesty, har protestert mot overgrepet mot Saibaba. De er ingen venn av folket, men det sier noe om den fascistiske karakteren til dagens indiske regime.

Tjen Folket Media har tatt bilder fra arrangementet, og også tatt opp film av appeller som vi vil publisere senere.

Tjen Folket Media har fått tilsendt flyeren som ble delt ut på Grønland med følgende tekst:

Frihet for G.N. Saibaba!

STØTT FOLKEKRIGEN I INDIA!

G. N. Saibaba er en politisk aktivist og akademiker, som siden 2014 har sittet fengslet i India under svært dårlige forhold. Saibaba sitter i rullestol som følge av post-polio-syndrom, og defineres som 90% ufør, men holdes nå på livstid i en isolasjonscelle.

22. SEPTEMBER 2018
Protest foran den indiske ambassaden
Dag: Lørdag 22.09. Tid: 1400-1500. Sted: Nils Juels gate 30.

Forsvar dr. G.N. Saibabas liv! - Frihet for Saibaba og alle politiske fanger! - Støtt den nydemokratiske revolusjonen i India!
Bli med!

Saibabas sak er ikke bare anerkjent og løftet fram av venner av den indiske revolusjonen, men også av Amnesty International. De har skrevet en rapport om hans sak, der de blant annet skriver:

“G N Saibaba was convicted of offences including "unlawful activities" (...) Amnesty International believes that the charges against G N Saibaba are fabricated and that his trial did not meet international fair trial standards.”

Bilde uten navn

Hvorfor er Saibaba arrestert? Fordi han støtter fattigbønder og urfolk som kjemper mot den gamle indiske staten. Les mer på side 2.

Les også mer om Saibaba på den kommunistiske nettavisen

TJENFOLKET.NO

Doktor G.N. Saibaba er en kjent aktivist for demokratiske rettigheter som har stått i spissen for motstand mot den grove undertrykkingen av urbefolkning og fattigbønder. Han har vært en ledende motstander av den indiske statens krig mot sitt eget folk, på vegne av store selskaper som tvinger til seg land, elver, fjell, skoger og alt som disse selskapene hungrer etter.

Det indiske maoistiske kommunistpartiet CPI(Maoist) leder en langvarig folkekrig i India. Det første målet er å frigjøre landet med nydemokratisk revolusjon. Deretter vil de bygge et sosialistisk India på vei mot en kommunistisk verden. Kommunistene vil gjøre slutt på all sult, krig, nød, utbytting og undertrykking.

Den gamle indiske staten er korrupt og fascistisk. Den massakrerer fattige bønder og urfolk som står i veien for kapitalistene. Store selskaper river opp den grønne skogen, i jakt på mineraler. Verdens fattigste mennesker ofres for profitt. Dette er kapitalismens vesen. Men verden må ikke være slik! Verden kan forandres, verden MÅ forandres! Bli med oss, lær mer, bli aktiv, ta kontakt på grunnkurs@tutanota.com eller snakk med dem du fikk flyeren av.

Tjen folket Media

Arkiv

Nye nettsider kom på plass tidlig i 2019, dette er arkivsiden til Tjen Folket Media.
Merk, det kan forekomme noe utdatert informasjon og feil.