Av en kommentator for Tjen Folket Media.

Red Guards Austin og tyske Dem Volke Dienen har videreformidlet brasilianske revolusjonæres boikott-kampanje. Red Guards Austin har publisert to uoffisielle oversettelser fra kampanjen:

Down the Election Farce! Do not vote, FIGHT!

Den revolusjonære brasilianske fronten MEPR skriver at “i Brasil, har valgene alltid vært et farseaktig demokrati, som bare har makthavernes, det vil si de store bankfolkene, storborgernes og grunneiernes, velsignelse, men i år er valgfarsen enda mer bedragersk.”

De revolusjonære i Brasil oppfordrer til å boikotte valget. De oppfordrer massene til å gjøre opprør mot den gamle staten, og vil innlede en folkekrig for nydemokratisk revolusjon og kommunisme.

Norsk imperialisme i Brasil

I norsk borgerlig media får vi et lite gløtt inn i den elendige tilstanden til brasiliansk kapitalisme:

En braslianer som er Nabo til et Hydro-anlegg i Brasil sier til Dagbladet at I Norge ser dere bare glansbildet. Det er vi som vet hvordan det egentlig er

I reportasjen står det at “- Da vi fant ut at det var norsk kapital og et norsk selskap som hadde gått inn, fikk vi et slags håp, sier Samuel dos Santos Amorim (22). - Vi håpet at det skulle bli bedring, med bærekraftige investeringer som kunne komme lokalbefolkningen til gode. Men jeg vil si det har blitt verre etter at Hydro kom inn. Vi fikk løfter om prosjekter og midler til lokalsamfunnet, men ingenting har skjedd.”

Dette er et krystallklart eksempel på norsk imperialisme. Norsk monopolkapital er aktiv på alle kontinenter og særlig i fattige land i den tredje verden, som Nigeria, Angola og Nepal, samt i Latin-Amerika, for eksempel Chile og Brasil. Norske kapitalisters enorme rikdom baserer seg på plyndring av ressurser og arbeidskraft i slike land. Og det river i stykker miljø og framtid for mennesker der.

Fascismen er rett rundt hjørnet

Garantisten for plyndringen er korrupte politikere og byråkratkapitalister, som må forsvare systemet med fascisme og militarisering. Det er knapt tretti år siden Brasil var styrt av en fascistisk militærjunta. Og dagens korrupte politikere har mange ganger brukt militærmakt mot sitt eget folk.

Det amerikanske nyhetsbyrået Vice har lagd en kort videodokumentar om dagens fare for militærkupp og enda mer fascistisk utvikling i Brasil: Why Brazil Might Elect an Ultra-Right Wing Former Military Man for President

Tjen folket Media

Arkiv

Nye nettsider kom på plass tidlig i 2019, dette er arkivsiden til Tjen Folket Media.
Merk, det kan forekomme noe utdatert informasjon og feil.