Av en kommentator for Tjen Folket Media.

En millionlønn som stortingsrepresentant var ikke nok for Mazyar Keshvari fra Frp. Gjennom falske reiseregninger skaffet han seg mer enn hundre tusen ekstra. I kjølvannet av dette Facebook-trendet også en sak med slående likheter fra 2006, om Carl I. Hagen som ble avslørt for å ha reist rundt og vært storkar på utenlandsreiser med kredittkort betalt av Stortinget.

Frp hadde hemmelig reisekonto

Det virker som Keshvari er fredet i enkelte kretser. I sosiale medier henges han selvsagt ut, men beskrivelsene fra politiske konkurrenter er milde. Det er ingen grunn til at revolusjonære skal være like rause overfor Keshvari. Han har som innvandringspolitisk talsperson for Frp, fremmet deres sjåvinistiske politikk overfor flyktninger og innvandrere. Han har brukt store ord om “kriminelle utlendinger”. Han har deltatt i hetsen mot verdens fattigste mennesker, på flukt fra imperialismens kriger. Han er et svin, og fortjener ingen sympati.

Men han er selvsagt ikke alene! Han er en del av et gjennomkorrupt system. Hele det kapitalistiske systemet bygger på den i sitt vesen snyltende mekanismen, at noen blir rike på andres arbeid. Ikke bare andres arbeid er kilde til rikdommen i vesten, men andres lidelse og død ligger direkte til grunn for kapitalen i vesten. Fra slaveskip på 1700-tallet til våpeneksport i dag, går det en blodrød tråd av utsuging.

Innad i det norske samfunnet er mekanismen grunnleggende den samme. Den gjøres mye mildere med velferd og superprofitt fra utbytting av verdens fattigste. Men den snyltende karakteren til samfunnstoppene er den samme. De største parasittene er aksjemilliardærene. De eier enorme monopolselskaper og deres familier lever i grenseløs luksus. Rundt seg har de direktører, byråkrater og politikere av Hagens og Keshvaris type. Det er folk som selger standpunkter for det som i dette systemet er småpenger. Det er folk som kan legge de fleste prinsipper til side, for et tillitsverv eller gjennomslag for et “realistisk” krav.

Den store svindelen er ikke noen reiseregninger eller en hemmelig reisekonto, men den kapitalistiske overføringen av verdiene fra verdens fattigste massers arbeid og svette, til en liten gruppe monopolkapitalister. Det er med andre ord systemet som er det store problemet. Men som Berthold Brecht sa det - klassefienden har en adresse. Disse menneskene fortjener massenes forakt. Og man kan ikke komme utenom denne forakten, i en revolusjonær omdanning av samfunnet. Når systemet dreper millioner, så gjøres det via hendene og hodene til herskerne. At de forsøker å toe sine hender, endrer ikke deres medskyldighet i utbytting, plyndring, krig og nød. Man kan ikke skape noe nytt uten å ødelegge det gamle. Det finnes ingen kreasjon uten destruksjon. Å rive ned de korrupte lederne og dra deres navn gjennom søla, er en del av det å ta makta fra dem - og skape den nye makta.

Tjen folket Media

Arkiv

Nye nettsider kom på plass tidlig i 2019, dette er arkivsiden til Tjen Folket Media.
Merk, det kan forekomme noe utdatert informasjon og feil.