I går markerte Tjen Folket arbeiderkvinnenes internasjonale kampdag landet over, fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør, under parolen "Knus imperialismen - for kvinnefrigjøring og kommunisme".

Saken oppdateres fortløpende. Se bildeserie neders i saken.

I forberedelsene av dagen har det blitt mobilisert sterkt over hele landet, det har blitt holdt Rødt Forum om kvinnekamp, klistra opp plakater, delt ut løpesedler, malt bannere, i tillegg har det blitt laga mat og holdt åpent møte med appeller, musikk og kultur i forbindelse med etterarrangement.

Bergen:
Bilde uten navn I Bergen dannet Tjen Folket Rød Blokk. Det ble ropt slagord og delt ut løpesedler. Det var god stemning. Vi fikk flere nye kontakter. Etterpå var det sosialt, med mat og drikke.

Trondheim:
Aktivister samlet seg før toget, organiserte Rød Blokk og ropte slagord som "Proletær feminisme, kvinnekamp for kommunisme!", "Internasjonal solidaritet, arbeiderklassens kampenhet!", "Norge, NATO, USA - henda vekk fra Syria!", "Viva viva Palestina!" og "Biji biji Kurdistan". Det ble båret 6 kommunistiske faner, samt 2 kurdiske flagg og 2 palestinske.

Bilde uten navn

Etter Rød Blokk var det Rødt Forum (åpent møte). En aktivist presenterte grunntrekk i proletær feminisme, og snakket om viktigheten av Rød Blokk og den tydelige kampen mot imperialismen. Særlig er dette viktig i et av verdens rikeste og mest imperialistiske land.

Etter innledningen ble det solgt nydelig vegansk chili sin carne med foccacia-brød, samt hjemmelaget vegansk kanelkake og oreokake. En venn spilte og sang. Diskusjonene pågikk til langt på kveld.

Oslo:
Bilde uten navn Også i Oslo ble arbeiderkvinnedagen markert.

Klokka 17.00 tok aktivister oppstilling med faner og parole på Grønlands torg. To aktivister holdt appell om revolusjonær, proletær feminisme. Det ble ropt slagord og utdelt løpesedler.

Klokka 18.30 gikk aktivistene til 8. marskomiteens arrangement. Det ble utdelt flyers, og aktivistene jobba for å stoppe en ryktet provokasjon fra fascistene i SIAN. Nazistene ble kort konfrontert, men politiet rykket raskt inn og dro SIAN unna.

Klokka 20.00 startet Rødt Forum (åpent møte) med en aktivist som innleder. Vi spiste mat, diskuterte og sang revolusjonære sanger.

Kristiansand:
Bilde uten navn I anledningen den internasjonale arbeiderkvinnedagen dannet Tjen Folket rød blokk av aktivister og andre revolusjonære i Kristiansand. I toget ble det ropt antikapitalistiske og feministiske slagord. Internasjonalen ble også songet, som falt i god smak hos flere.

Etter toget samlet aktivistene seg for appell, dikt, kaffe og sosialt samvær. Dagen var en suksess og aktivistene fikk flere nye kontakter.

Tromsø:
Bilde uten navn For første gang danna Tjen Folket i år Rødt Blokk 8. mars også i Tromsø. Underveis i toget ble det ropt slagord mot kapitalisme, rasisme og sexisme, noe som virket å slå bra an hos både forbipasserende og andre i toget.

Etter toget kom aktivistene i snakk med flere hyggelige folk, og avslutta kvelden over en kopp kaffe med oppsummering av dagen og litt politisk prat.

Stavanger:
Bilde uten navn Også i Stavanger stilte Tjen Folket i toget, det ble her delt ut løpesedler og aktivistene fikk flere nye kontakter.

Sterk innsats
Mange nye aktivister har over hele landet bidratt med ulike ansvaroppgaver og utmerket seg med god innsats. Stor takk til alle aktivister, venner og sympatisører som har lagt ned tid og krefter særlig i forberedelsene, blant annet: tilbereding av middag og kaker, oppsetting av plakater og utdeling av flyers, mobilisering av venner via for eksempel sosiale medier, maling av bannere og organisering av dagen, og mye, mye mer.

Det har vært en meget vellykket dag, med kraftfulle markeringer som har satt antiimperialisme og proletær feminisme i fokus.

RØD FRONT!


Bilde uten navn

Bilde uten navn

Bilde uten navn

Bilde uten navn

Bilde uten navn

Bilde uten navn

Bilde uten navn

Bilde uten navn

Bilde uten navn

Bilde uten navn

Bilde uten navn

Bilde uten navn

Bilde uten navn

Bilde uten navn

Bilde uten navn

Bilde uten navn

Bilde uten navn

Tjen folket Media

Arkiv

Nye nettsider kom på plass tidlig i 2019, dette er arkivsiden til Tjen Folket Media.
Merk, det kan forekomme noe utdatert informasjon og feil.